Zelfontwikkeling

Als je iedere dag een compliment uitdeelt

Mezelf uitdagen, dat was mijn idee toen ik bedacht iedere maand een challenge aan te gaan. De eerste drie maanden zitten erop, dit betekent dat ik dus al drie challenges heb gedaan. Tijd voor nummer 4 in april: de complimentjes challenge. Iedere dag geef ik iemand een compliment! Lees verder om te ontdekken waarom ik deze challenge koos en hoe ik dit ga aanpakken deze maand.

De eerste drie challenges

Eerst nog een korte recap van de eerdere challenges en wat voor effect deze nu nog hebben. In januari ging ik koud afdouchen, over die ervaring lees je hier meer. Van 15 seconden tot 2 hele minuten! Nog steeds douche ik regelmatig koud af, soms enkele seconden maar vaak zit ik rond de minuut. Het geeft me een hele fijne energiekick in de ochtend. Die challenge was in januari al geslaagd, maar nu dus nog steeds!

In februari was het tijd voor de push up challenge, die volbracht ik niet. Ik kwam erachter dat mijn techniek niet goed was, daar ben ik dus aan gaan werken. In maart bleef ik hiermee werken en inmiddels gaan push ups me vrij makkelijk af. Ik speel er ook meer mee nu, zo pas ik diverse variaties toe en blijf mezelf uitdagen. Heel fijn om hier die progressie in te zien en vooral te merken!

Maart was de wall-sit challenge, waar ik vol goede moed aan begon. Bouwde mijn tijd langzaam op en had als eerste doel richting de 5 minuten te gaan. Helaas gooide een oude knieblessure roet in het eten. Ik ging in maart sowieso weer meer sporten, maar vergat dit rustig op te bouwen. Het opspelen van een oude blessure was het gevolg. Daarom even een stap terug en gaan voor rust en herstel, dus ook even geen wall-sits om verder blessureleed te voorkomen. Na opnieuw opbouwen ben ik ook weer tegen de muur gaan zitten en alsnog naar de 4.30 minuten gekomen in een paar dagen (zonder pijn ook!). In april blijf ik de wall-sit doen, alleen niet dagelijks. Maar ik wil graag nog eens over de 5 minuten heen natuurlijk!

Complimenten!

Deze maand geen sportieve challenge, maar wel een lekker positieve vibes challenge. Iedere dag geef ik iemand een compliment. Dit kan zomaar random iemand op straat zijn. Zo gaf ik op 1 april de schoonmakers van de gemeente een compliment, zij waren onderweg het park op te ruimen. Daar kwam ik net vandaan en zag wat een onwijze zooi de mensen daar hadden achtergelaten een dag eerder. Dus complimenten voor hun werk waren meer dan op zijn plaats vond ik. 

Maar een compliment aan iemand die je al kent is ook heel fijn, en hoe leuk als jij zomaar spontaan een complimentje ontvangt van een vriend, vriendin, familie of een vreemde op straat? Daar word je toch vrolijk van!

Reden

Deze challenge komt niet uit de lucht vallen, hij was al eens in een andere vorm voorgesteld door een vriendin van mij. Zij stelde voor iedere dag iemand een kaartje te sturen, want hoe leuk is het om kaartjes te ontvangen?
Toen Bibian Mentel op maandag 29 maart overleed, kwam dit idee weer bij mij boven. Bibian was, en is nog steeds, zo’n ontzettend voorbeeld als je het hebt over positiviteit en doorzettingsvermogen. Haar woorden zijn de laatste weken ook veel herhaald in de media en op social media. “Ik geniet van de kleine dingen, dat zijn de dingen die er in het leven toe doen”, “overal ziet ze wel een zonnestraaltje, ook op de donkerste dag” en “verzamel herinneringen”. Positief, zoals altijd. 

Die positiviteit waarmee Bibian in het leven stond, ondanks al haar tegenslag, daar kunnen we allemaal wel een beetje van gebruiken. Zeker nu, nu we al een jaar thuis zitten en ons allemaal in onze vrijheid beperkt voelen. Laten we daarom iedere dag ook even bewust iets positiefs zien en dat complimenteren. Geef desnoods jezelf een compliment, want he, jij mag er ook zijn!

De komende maand kun je dus zomaar een compliment van mij ontvangen. Ik heb zelf al een aantal leuke ideeën om die complimenten uit te delen. Ik ben natuurlijk ook benieuwd naar de complimenten die jullie uitdelen, en hoe je dit dan doet! Laat van je horen in de comments:)

Mijn gekozen waardering € -