Overig

Goede voornemens enzo

Driekoningen, de dag waarop je geen nieuwjaarswensen meer uit hoeft te delen. Hoog tijd om eens vooruit te kijken naar het komende jaar. En misschien stiekem toch ook nog even terug te kijken naar het afgelopen jaar.

Voor mij staat komend jaar vooral in het teken van mezelf verder ontwikkelen in de sportmedia, en dan met name in de watersport. Tijdens de jaarwisseling noemde ik als een van mijn voornemens om meer te gaan zeilen. In mijn vriendengroep werd er enigszins verbaasd gekeken, “nog meer zeilen?”. Heel vreemd vond ik hun reactie niet, maar eerlijk gezegd is er voor mij weinig van het zeilen terecht gekomen afgelopen jaar. Ik was meer verslag aan het doen van zeilwedstrijden en evenementen dan dat ik zelf op een boot zat. Niet dat je mij hoort klagen, wat dat betreft heb ik een fantastisch jaar gehad waar ik onwijs veel heb geleerd. Naast mijn voornemen om meer te zeilen heb ik dan ook als voornemen om bij nog meer wedstrijden en evenementen verslag te doen.

Het water op
Zelf wil ik meer het water op, hier begin ik komende zondag mee. De plaatselijke zeilvereniging in Giethoorn organiseert de snertrace, een klein wedstrijdje in een authentieke punter. Of je zeilen in zo’n houten bootje echt zeilen kunt noemen staat nog wel eens ter discussie, maar laten we daar nu niet verder op ingaan. De afgelopen jaren heb ik altijd gezeild in de Europe, het komende jaar ben ik van plan over te stappen naar de Laser. Mocht iemand nog een Laser kwijt willen, dan hoor ik dat graag. Het liefst eentje met een niet te hoge prijs, want laten we eerlijk zijn, de journalistiek is voor mij nog geen vetpot. Daarom wil ik nog het allerliefst meezeilen met wedstrijden als bemanningslid. De Volvo Ocean Race is voor mij een grote inspiratie, maar wellicht nog wat te hoog gegrepen. Nu wil ik vooral in Nederland varen, wie dus nog verlegen zit om bemanning mag me gerust bellen! Als tegenprestatie schrijf ik graag een mooi verslag over de ervaringen aan boord.

Vanaf de wal
Het afgelopen jaar heb ik mijn eerste ervaringen opgedaan als verslaggever van evenementen en wedstrijden vanaf de wal. Korte updates via social media, en verslagen met alle hoogtepunten stuurde ik de wereld in. Het komende jaar hoop ik bij al deze evenementen opnieuw aanwezig te zijn en me zo nog verder te ontwikkelen. Daarnaast voeg ik graag nieuwe evenementen en wedstrijden toe aan mijn portfolio. Zo kijk ik nu al uit naar de HISWA in de RAI Amsterdam, waar ik de hele week aan de slag kan in het zeiltheater. En natuurlijk de pitstop van de Volvo Ocean Race in Den Haag halverwege juni. De plek waar de beste zeilers van de wereld bij elkaar komen, alvorens ze richting de finish in Gothenburg gaan. Een mooie gelegenheid voor mij om internationale contacten op te doen waarmee ik verder kan jagen op mijn uiteindelijke doel, internationaal verslaggever op het gebied van watersport. Het komende jaar ga ik meer richting geven aan dit uiteindelijke doel. Ik ben er klaar voor, op het nieuwe jaar!

Mijn gekozen waardering € -