Watersport

Rondje zeilen om de wereld in 1 dag

Deze week is het mogelijk om de wereld rond te zeilen in 1 dag. Hoe? Simpel, reis af naar Utrecht en stap binnen op de Vakantiebeurs. Hier reis je al wandelend de hele wereld rond, ideaal voor vakantie inspiratie. De mogelijkheden voor een watersport vakantie zijn ook eindeloos. Of je nu alleen bent, een stelletje, met een hele groep, ervaren of onervaren, de mogelijkheden zijn eindeloos. Het is misschien wel even zoeken naar de juiste standhouders, maar ze zijn er zeker en helpen je graag op weg.

Europa
Misschien heb je al eens in Nederland gezeild, op een valkje of een kajuitboot. Maar het is ook mogelijk dat je nog totaal geen ervaring hebt met zeilen. Bij veel zeilvakantie aanbieders maakt het niet uit of je al kunt zeilen. In Europa zijn er veel mogelijkheden om op georganiseerde reizen mee te gaan, met een hele groep op een zeilboot die voorzien is van een schipper en bemanning. Zelf hoef je eigenlijk niets meer te doen, behalve genieten natuurlijk. En wil je toch graag wat leren, dan is de bemanning altijd bereid je het één en ander uit te leggen en wellicht mag je helpen de zeilen te hijsen. Zit je te denken aan een zeilvakantie, dan ga je al snel richting Griekenland, Turkije of Kroatië. Hier heb je mogelijkheden om een week lang te zeilen, of als onderdeel van je vakantie een dagje mee te gaan. Zo zie je, voor ieder wat wils. Wanneer je naar de Vakantiebeurs gaat is het handig om de app te downloaden, hier vind je een categorie die helemaal gericht is op varen. Super handig om je weg te vinden, zeker wanneer je uit de ruim 97 resultaten de relevante standhouders zoekt en deze als favoriet aanvinkt. Wie op zoek is naar een zeilvakantie heeft diverse mogelijkheden. Zelf zeilen, met een groep of onder begeleiding. Het is geheel afhankelijk van je ervaring, je wensen en je reisdoel. Bij de diverse standhouders kun je meer informatie krijgen over de mogelijkheden voor jouw zeilvakantie.

Zeilvakantieaanbieders
Hieronder een overzicht met aanraders voor jouw dagje op de Vakantiebeurs:

SWS Flaka (standnummer 07.B044). Een organisatie met vier eigen schepen in Turkije. Hier kun je terecht wanneer je wilt zeilen met een complete bemanning. Zij leren je graag de fijne kneepjes van het vak, maar ook lekker relaxen behoort tot de mogelijkheden.

Sail-Events (standnummer 07.B036) . Zij zeilen veel in Kroatië, maar ook Griekenland, Italië, Zuid-Frankrijk en de Caribbean behoren tot hun vaarwater. De mogelijkheden bij Sail Events zijn eindeloos, van de verhuur van zeil- en motorjachten tot luxe meezeilvakanties. De organisatie begrijpt dat niet iedereen evenveel ervaring in het zeilen heeft, ter voorbereiding op je vakantie heb je de mogelijkheid een korte cursus (2 tot 3 dagen) te volgen op de zeilschool in Muiden.

Sunny Sailing (standnummer 08.A011). Deze organisatie zeilt in de Middelandse Zee en heeft Griekenland als standplaats. Hier ga je heen om zelf een boot te huren, mee te zeilen met een flottielje of met een schipper/instructeur.

Zonnig Zeilen (standnummer 07.V005). Aan de kust van Turkije en langs de Griekse eilanden zeil je mee met deze organisatie. Je geniet van een relaxte vakantie terwijl je al zeilend langs de Mediterraanse kust vaart. Uiteraard is er altijd de mogelijkheid om een handje te helpen met de bemanning.

OCC Yachting (standnummer 08.A042). Het vaargebied van deze organisatie is Griekenland, hier huur je je eigen zeilboot en kies je voor een eigen inrichting van je vakantie of zeil je mee met een flottielje. Zij hebben een grote vloot met boten voor 5 tot 8 personen.

Offshore Yacht Charter (standnummer 10.B006). Meezeilen langs de kust van Ierland en Schotland met een ervaren schipper. Zelf hoef je niet te kunnen zeilen, maar helpen mag wel altijd. De organisatie heeft voor het hele seizoen een route uitgestippeld, op diverse punten kun je opstappen en een deel meezeilen.

Buiten Europa
Wie graag op vakantie gaat buiten Europa, en wel wil zeilen, zijn er ook voldoende mogelijkheden. Op de Vakantiebeurs staan weinig Nederlandse aanbieders die buiten Europa zeilvakanties aanbieden, daarom is het wellicht even wat beter zoeken. Vaak is er bij de verschillende verkeersbureaus en reisorganisaties al wel informatie te krijgen over mogelijkheden van een zeilvakantie. Ook is er vaak de mogelijkheid om slechts een dagje te zeilen, zo hoef je er niet perse een complete zeilvakantie van te maken.

Tips zeilen in Nederland
Er zijn veel mooie plekjes op de wereld om te zeilen, maar ook in Nederland zijn er voldoende mogelijkheden. Helaas is hier op de Vakantiebeurs weinig (tot niets) over te vinden, het Nederlandse straatje is heel klein en bovenstaande zeilvakantie aanbieders varen bijna alleen in het buitenland. Waarschijnlijk zijn er genoeg zeilliefhebbers die goede tips hebben voor een watersportvakantie in Nederland. Laat het mij weten en ik deel de informatie in een volgende blog!

Ga je deze week naar de Vakantiebeurs (t/m 18 januari) en wil je van te voren graag wat meer gerichte informatie over zeil- of andere watersport vakanties? Neem dan gerust contact met mij op.

Mijn gekozen waardering € -