Duurzaamheid

Serieus schoner met Seepje

Seepje

De laatste jaren ben ik steeds meer gaan letten op de merken van standaardproducten die ik koop. In plaats van een plastic tandenborstel, gebruik ik een bamboe versie. Ook voor de zeep, wasmiddel én afwasmiddel die zich in mijn keuken huisvesten, ben ik langzaam veranderd van merk. Nu viel het me laatst op dat precies die schoonmaakmiddelen allemaal broertjes van elkaar zijn geworden. Alle drie de producten komen namelijk uit de fabriek van Seepje. Nog toevalliger kwam ik er later achter dat deze producten ook nog eens uit mijn regio (Den Haag) komen. Hoe duurzaam wil je het hebben!

Hoog tijd om dit merk eens wat beter te leren kennen. Daarvoor ga ik naar de website van Seepje.nl en klik direct door naar de over ons pagina. Hier lees ik dat ik alleen de allesreiniger nog mis in mijn collectie (ok en wasverzachter, maar dat gebruik ik eigenlijk nooit). Ook zie ik twee vrolijke heren, Melvin en Jasper, de oprichters van het merk. Ik lees dat de zeep van vruchtenschillen wordt gemaakt. Specifiek van de Sapindus, deze bevat saponine, een natuurlijke vorm van zeep.

Seepje schoonmaakproducten natuurlijk
Mijn Seepjes familie: Handzeep, afwasmiddel en wasmiddel

Eenvoudige missie, op papier

De missie van Seepje is ook eigenlijk heel simpel, en logisch: een schonere en mooiere wereld! Iedereen moet beter worden van de producten van Seepje, wij als consument worden schoner. Maar ook aan alle andere belanghebbenden wordt gedacht. Zo bevat een Seepje product meer dan 99% natuurlijke ingrediënten. 
Nu komt het hoofdingrediënt van Seepje nu nog vooral uit de Himalaya. Daar groeien die Sapindus mukorossi vruchten namelijk aan de bomen. De boeren hier hebben er een eerlijke prijs voor gekregen, maar het kan natuurlijk nog beter. Zo werkt Seepje nauw samen met al die boeren, planten ze nieuwe Sapindus boompjes en ondersteunen ze de boeren bij het versterken van hun marktpositie. Zo kopen ze dus niet alleen in, maar geven ze er (naast een eerlijke prijs) ook iets voor terug. 
Omdat Seepje uit natuurlijk ingrediënten bestaat, kost het minder energie om het product te maken en uit het afvalwater te filteren. Daarnaast compenseren ze de transportkosten ook nog eens dankzij hun samenwerking met The GoodShippingProgram.

Vriendelijke verpakking

Dan de verpakking, deze bestaat uit 97% gerecycled plastic! De flessen worden voornamelijk gemaakt van ingeleverd plastic uit de gemeente Rotterdam. Dit plastic wordt gescheiden, er worden kleine korreltjes (granulaat) van gemaakt welke vervolgens worden omgesmolten met 3% kleurstof. Daar komt dan de Seepje fles uit! Vervolgens is die fles ook recyclebaar.
Kortom, Seepje is op alle mogelijke vlakken lekker duurzaam bezig. Niet alleen onze handen, kleding en vaat worden er schoner van, de hele wereld maken ze een stukje schoner. Een prachtig voorbeeld van hoe je je missie letterlijk in je hele bedrijfsstructuur naleeft. Ik ben fan!

Mijn gekozen waardering € -