Watersport

“Wat doe jij voor werk?”

Anke storyteller

UPDATE 24-10-2022: Deze blog is inmiddels verouderd aangezien ik deze zomer een groot besluit nam. Lees hier mijn meest actuele blog over mijn werk!

Afhankelijk van wie het vraagt en in welke hoedanigheid, heb ik hier zoveel antwoorden op. Ik noem mezelf vaak nog freelancer, terwijl ik inmiddels toch twee bedrijven op mijn naam heb staan. Dus ben ik ondernemer, zoals zoveel anderen. Ook ben ik freelance journalist, of misschien eerder een storyteller, hoewel ik deze beide termen zelf eigenlijk nauwelijks gebruik. Op de vraag wat ik voor werk doe, heb ik dus nooit direct een heel duidelijk antwoord. Tijd om daar eens verandering in te brengen!

Lange tijd zei ik simpelweg dat ik de PR & Communicatie voor watersport evenementen verzorgde als freelancer. Niets aan gelogen, en een heel duidelijk antwoord. Zoals iedereen weet kwam daar een pandemie die ervoor zorgde dat evenementen werden geannuleerd. Het vervelende gevolg voor mij was dat het merendeel van mijn werk hierdoor ook werd geannuleerd.

Schrijven over mijn lievelingsonderwerp

Gelijktijdig met de start van die pandemie, was ik samen met 3 partners net een onderneming gestart. Een online platform met mooie verhalen uit de zeilwereld, genaamd (hoe toepasselijk) Zeilwereld.nl. Het geluk wilde dat ik, door het wegvallen van veel van mijn werkzaamheden, veel tijd over had en dus flink kon bouwen aan dit online platform. Met succes, twee jaar later staan we nog steeds en blijven we groeien. Ik zit hierbij voornamelijk aan de redactie en online marketing kant. Dit betekent dat ik veel mag schrijven over bootjes, mijn lievelings.

Omdat dit online platform vooralsnog geen ruimte miljoenen bedrijf is, moest ik toch op zoek naar andere werkzaamheden om inkomsten te genereren. Zo sprokkelde ik hier en daar wat opdrachten bij elkaar waardoor ik maandelijks mijn huur en andere kosten kon dekken. De opdrachten die ik aannam hadden allemaal iets te maken met communicatie en/of teksten, maar mijn hartje ging hier niet echt sneller van kloppen.

In eerste instantie hoopte ik toen ook nog dat de pandemie snel over zou zijn, en de evenementen weer zouden beginnen. Tot ik echt bij mezelf ten rade ging, wilde ik echt afhankelijk blijven van die evenementen? Of wilde ik toch een andere kant op en meer duurzame samenwerkingen zoeken?

Duurzamer aan het werk

Het antwoord bleek in die laatste zin te liggen, niet meer ieder jaar afhankelijk zijn van dat ene evenement, maar een bedrijf met een constante stroom aan opdrachten. En dat duurzame leven, daar was ik zelf ook meer mee bezig. Zowel privé als in mijn bedrijf. Daar wilde ik me verder in verdiepen en mijn steentje aan bijdragen.

Zo werd mijn bedrijf geboren waarbij ik content advies geef aan ondernemers met een duurzame missie. Komt er dus eigenlijk op neer dat ik ondernemers vertel wat voor content ze moeten maken en hoe ze deze content het beste kunnen inzetten. Met meer energie dan ooit begin ik dagelijks aan mijn werkdag en laat ik mijn creatieve brein werken en zoeken naar passende oplossingen voor deze ondernemers.

Dat het wel lastig is een, voor mij, nieuwe markt aan te boren, dat heb ik gemerkt. Na de ‘lancering’ van mijn bedrijf, gebeurde er eigenlijk heel weinig. Logisch, zoiets heeft tijd nodig. Maar dat ik er 100% voor wil gaan, dat heb ik wel gemerkt. De tijd die het nodig heeft, die gebruik ik intussen om nog verder te onderzoeken wat mij energie geeft en waarmee ik anderen kan helpen.

Storyteller én content adviesbureau

Dat is waardoor ik weer eens ontdekte dat mijn hartje ook echt sneller gaat kloppen van het schrijven van verhalen. Verhalen zoals dit, maar vooral verhalen over bootjes, duurzaamheid, sport/gezondheid en verhalen over Libanon. Met mijn content wil ik ondernemers helpen en mensen informeren over een stukje wereld die ze misschien nog niet kennen, of niet goed begrijpen.

Voortaan als mensen aan mij vragen wat ik voor werk doe, vertel ik ze dat ik (dus toch wel) storyteller ben en een content adviesbureau heb. Eigenlijk best simpel, toch?

Mijn gekozen waardering € -