Publicaties

Publicaties

Voor mijn werk schrijf ik veel. Hieronder vind je alle publicaties van mijn werk als storyteller en journalist. Ik schrijf voor diverse opdrachtgevers en media, de onderwerpen hebben altijd te maken met de thema’s zeilsport, duurzaamheid, ondernemen en Libanon.

Op Journa vind je ook een handig overzicht van mijn publicaties in diverse media.

Eurosport

Voor Eurosport schreef ik in aanloop naar de Olympische Spelen in Parijs 2024 de voorbeschouwingen op het zeiltoernooi.

LEVEN! Magazine

LEVEN Magazine is een onafhankelijk magazine over, voor en door mensen, over ondernemen, kunst, cultuur en andere relevante ontwikk!elingen voor inwoners en bezoekers in de regio Den Haag.

Voor de zomereditie van LEVEN! Magazine schreef ik de volgende artikelen, uiteraard met een link naar sport of Scheveningen:

Ook voor de wintereditie van LEVEN! Magazine heb ik meegeschreven.

Lees dit magazine hier

 

Opzij - Libanese vrouwen: Van het aanrecht naar de watersport

Voor het zomernummer van Opzij schreef ik een verhaal over Libanon. Er zijn nog steeds veel vooroordelen over vrouwen uit het Midden-Oosten, dat ze niet werken en alleen nuttig worden gezien aan het aanrecht. Gelukkig heb ik een andere ervaring en ben ik bevriend geraakt met veel Libanese vrouwen die carrieré maken en op hoog niveau hun sport beoefenen.

Dat het ze minder makkelijk afgaat om die ladder te beklimmen, dat zie ik ook. Waar voor ons Westerse vrouwen de weg al grotendeels vrij is, hebben de vrouwen die ik sprak voor dit verhaal behoorlijk wat hobbels genomen. Libanon is wellicht het meest vooruitstrevend hierin, andere landen in het Midden-Oosten beginnen het voorbeeld wel te volgen. Zo vertelt een van de sportvrouwen die ik sprak.

Het artikel staat in het augustus/september 2023 nummer van Opzij:

Libanon - Van aanrecht naar watersport Opzij
WK Zeilen Scheveningen

WK Zeilen Scheveningen

In de zomer van 2023 vond het Wereldkampioenschap zeilen voor olympische klassen plaats in Scheveningen, mijn achtertuin. Daar moest ik natuurlijk bijzijn en over schrijven! Hieronder een selectie van de verhalen die ik in die week heb geschreven.

Samen voor de Haagse Sport magazine

Samen voor de Haagse Sport

In opdracht van Haagse Schatten heb ik 9 artikelen geschreven voor het magazine: 'Samen voor de Haagse Sport'. Een inspiratiemagazine voor alle Haagse sportaanbieders, op initiatief van de Gemeente Den Haag. Voor het magazine ben ik bij diverse sportverenigingen en -clubs langsgegaan en maakte verhalen over de thema's vrijwilligerswerk, duurzaamheid en samenwerken. Super leuk om op deze manier de Haagse sportwereld nog iets beter te leren kennen en een kijkje te nemen bij verschillende sportclubs.

Op de cover van het magazine staat Raimond Hafkenscheid, hem interviewde ik over het vrijwilligersbeleid bij boksschool Haagse Directe. Zo schreef ik dus ook per ongeluk ineens mijn eerste ‘coververhaal’. De andere verhalen gingen onder andere over samenwerken, de maatschappelijke rol van verenigingen voor vluchtelingen, culturele verschillen op een vereniging en hoe sportprofessionals vanuit de gemeente clubs kunnen helpen op diverse thema’s.

Heel blij ben ik met het resultaat. En als ik de geluiden tijdens de lancering mag geloven, zijn ook de Haagse sportaanbieders en de Gemeente Den Haag blij met de komst van dit magazine.

Benieuwd naar het resultaat?

19.8 Beirut Global Sports Challenge

Voor de 19.8 Beirut Global Sports Challenge sprak ik met enkele sporters over hun bijzondere challenges om geld op te halen voor Libanon. Naast geld ophalen wilden ze ook bewustzijn creëren voor de situatie in hun land. De artikelen zijn gepubliceerd op Blendle, klik op de links hieronder om ze te lezen!

Dutch Water Week

Van 27 mei tot en met 5 juni 2022 vindt de eerste editie van de Dutch Water Week plaats. In aanloop en tijdens dit event schrijf ik diverse verhalen voor de organisatie. Klik op de titels hieronder voor die verhalen.

Een inspirerend avontuur in de wereld van vegan eten in Utrecht

Wie denkt dat vegan eten iets van de laatste jaren is, heeft het mis. Dat leer ik tijdens de Vegan Food Tour Utrecht van Patrick. Een tour waarbij je helemaal niet vegan of vegetariër hoeft te zijn om mee te lopen. “Maar grote kans dat je na deze tour wel vegan bent”, belooft Patrick.

Is dit Nederland? Een verblijf in Haven Lake Village

Mijn avontuur start in het drukke Hilversum. Vanuit hier fiets ik door de drukke stad richting Kortenhoef. Alleen de fietstocht al brengt me tot rust. Dat ik in het Gooi ben, is me wel duidelijk. De huizen waar ik langs fiets zijn gigantisch, ik kan er alleen maar van dromen. Langzaam verandert de drukke stad in uitgestrekte weilanden, watertjes en smalle wegen die me naar Haven Lake Village brengen. Hier is niets meer te merken van het drukke Hilversum.

Jeugd WK en WK zeilen

In de zomer van 2021 vindt het Jeugd WK zeilen in Scheveningen plaats. Volgend jaar, in 2022, volgt het WK zeilen. In aanloop naar deze wereldkampioenschappen, schrijf ik verhalen voor het Waterportverbond. Klik op de titels hieronder voor die verhalen.

Foto: Jasper van Staveren

Mijn gekozen waardering € -