Samenwerkingen

Naast mijn werk als journalist, werk ik ook in opdracht van sportorganisaties, goede doelen en soms voor commerciele opdrachtgevers. Ik schrijf artikelen, neem interviews af, maak communicatieplannen en voer die plannen in sommige gevallen ook uit. Het is super interessant om op deze manier mijn blik steeds weer te verruimen en bij diverse organisaties en bedrijven binnen te kijken. Wekelijks reserveer ik een aantal uur voor dit soort opdrachten.

Wil je ook met mij samenwerken? Neem dan contact met me op!

Journalistieke verhalen voor bedrijven

Als bedrijf of organisatie vertel je natuurlijk graag wat je precies doet aan de buitenwereld. Dit kan via de standaard pagina's op je website waarin je vertelt over het bedrijf en hoe je te werk gaat. Wil je meer beleving in dat verhaal brengen, dan kun je denken aan artikelen of blogs met een journalistieke inslag. Bijvoorbeeld door het interviewen van jouw klanten over hun ervaring of werknemers aan het woord te laten over hun werkzaamheden. Zo'n journalistiek verhaal geeft potentiële klanten een mooi inkijkje in jouw organisatie.

Samen kijken we naar de mogelijkheden en opties voor een journalistiek verhaal of verhaalserie voor jouw bedrijf of organisatie.

Magazines

Wil je een eenmalig magazine publiceren of denk je over een bedrijfsmagazine? Ik schrijf met veel plezier artikelen voor zo'n magazine. Samen overleggen we over de inhoud en de onderwerpen. Vervolgens ga ik aan de slag met research, interviews en schrijfwerk.

Advertorials

Het publiceren van een advertorial, of gesponsord artikel, in een tijdschrift, krant of website, is een mooie manier van adverteren. Hier krijg je ruimte om meer van je bedrijf of specifieke product te laten zien, verpakt in een informatief of inspireren artikel. Zo'n advertorial schrijven vraagt wel iets van je creatieve schrijfvermogen en wordt daardoor vaak als een lastig proces gezien. Ik denk hier graag met je over mee en schrijf met plezier jouw advertorial voor publicatie in de media.

Eerdere samenwerkingen

caret-down caret-up caret-left caret-right
Haagse Schatten

Magazine: Samen voor de Haagse Sport!

Voor het magazine: Samen voor de Haagse Sport! heb ik een groot deel van de artikelen geschreven.

Haagse Schatten maakte dit magazine in opdracht van Gemeente Den Haag in het kader van Europese sporthoofdstad van het jaar 2022.

Skick

Journalistieke verhalen: Ervaringen van zeevaarders

Voor Skick interview ik oud-zeevaarders die voor een walbaan hebben gekozen. Skick begeleidt zeevaarders die op zoek gaan naar een baan aan de wal. Deze serie journalistieke verhalen geven een inkijkje in het werk van Skick en de ervaringen van hun cliënten.

Tig Sports

Evenement verslaggeving: Dutch Water Week

Voor de Dutch Water Week heb ik op locatie diverse verhalen vanaf het evenement gemaakt. Ik ging in gesprek met deelnemers aan het evenement, sponsoren en de organisatie en schreef deze verhalen. Hierdoor konden we het hele evenement goed in beeld brengen voor de thuisblijvers.

Het contact met Anke ging heel fijn. We hadden veel aan het feit dat ze zeilkennis heeft en zeilers zelf kon benaderen. Binnen het team misten deze schakels met kennis, dat gat kon Anke opvullen. Daarnaast zijn haar teksten ook goed, daar waren we onwijs blij mee!

Run Free Groningen

Website tekst: Run Free Groningen

Voor Run Free Groningen heb ik het verhaal van eigenaar Goudje opgeschreven. Zij vond het moeilijk haar eigen verhaal op te schrijven en kwam daardoor bij mij terecht. Ik benaderde het als een journalistiek verhaal en interviewde Goudje over haar werk. Het resultaat is een heldere tekst waarin de missie van Run Free Groningen wordt beschreven.

"Ik ben erg blij dat ik Anke heb gevraagd bij opschrijven van mijn verhaal. Dit verhaal gebruik ik als leidraad voor mijn website. Het resultaat is helder en leest fijn. De tekst is niet alleen informatief, maar ook erg beeldend. Tevens krijg ik van website bezoekers vaak terug dat het zo helder is omschreven. Dat terwijl ik zelf erg worstelde met het verhaal, mijn missie, met het bondig op papier te krijgen, zodat het voor iedereen begrijpbaar zou zijn."

Mijn gekozen waardering € -