Overig

Opnieuw online

Hoewel deze website nooit echt offline is geweest nu toch ‘opnieuw online’. Ooit diende deze site slechts als blog voor mijn Australië avontuur, nu alweer 2 jaar geleden. Hierna is het erg lang stil geweest, te lang als je het mij vraagt. Hoog tijd om hier verandering in te brengen.

Wat je hier zoal gaat zien? Blog berichten over dingen die mij bezig houden. Dit is voornamelijk de journalistiek, mijn vakgebied. Als freelance journalist krijg je namelijk met veel dingen te maken. Niet alleen omdat je als freelancer ook gelijk ondernemer bent, vooral ook omdat de journalist het deze dagen moeilijk heeft. Werk is erg schaars en wil je iets bereiken, dan moet je iets betekenen. Als beginnend journalist is dit erg lastig, we worden overschaduwd door de grote namen, en als we al eens een mooie opdracht krijgen bestaat de kans dat je opdrachtgever Sanoma heet. Of dat de krant waar je voor werkt door een grote reorganisatie veel banen moet schrappen. Zo blijft het een onzeker verhaal, maar aan de andere kant is er ook genoeg over te vertellen.

De aanhouder wint
Gelukkig is het niet alleen maar kommer en kwel. Alweer een jaar geleden schreef ik me in bij de Kamer van Koophandel als freelance journalist. Hierop volgden al snel de eerste opdrachten. Het afgelopen jaar ging met vallen en opstaan, maar ondanks de moeilijke tijd gaat nog altijd de volgende regel op: ‘de aanhouder wint’. En die ben ik van plan na te leven.  Daarom wil ik nu op dit kleine plekje op internet vertellen over alles wat ik meemaak als beginnend journalist. Wanneer ik bijvoorbeeld voor de krant op pad ben maak je genoeg mee. Wie namelijk een abonnement heeft op de Meppeler Courant kan iedere maandag al genieten van een pagina vol vrouwenvoetbal. Een sport die hard groeit en steeds populairder wordt. Maar daar ga ik jullie nu niet mee vervelen, dat bewaar ik voor een andere keer.

Op dit plekje, helemaal voor mij alleen, ga ik jullie voortaan vermaken en verbazen met veel leesplezier.

 

Mijn gekozen waardering € -