Overig

Sydney

Hallo daar!

Nog geen 2 dagen geleden vertrok ik uit Nederland. Na een lange, hele lange, vlucht lande ik in Sydney. Dit is ondertussen ook alweer 12 uur geleden. Over de afgelopen 12 uur valt nog niet veel te vertellen, Karlijn pikte me op, we hebben een drankje gedaan en zijn gaan slapen. Hoewel Karlijn 8 maanden geleden al uit Nederland vertrok lijkt het nu helemaal niet meer zo lang geleden, maar ook heb ik nog niet het idee dat we nu in Sydney zitten.

Even kort mijn vlucht. Mijn ouders, Goudje en Ellen brachten mij weg, veel te vroeg natuurlijk waren we al op Schiphol. Zo was er alle tijd om nog koffie te drinken, bagage in te checken en patatjes te eten. Dankzij een tip van opa had ik thuis al online ingecked voor de vlucht, welkom in de nieuwe digitale wereld:) Na de patatjes was het tijd voor mij om afscheid te nemen. ‘Niet huilen he’, typische opmerking voor vaderlief. Natuurlijk luister ik trouw naar hem en loop richting de gate. Nog even zwaaien en mijn avontuur begint echt. Mijn eerste stop is in Dubai, een vlucht van iets meer dan 6 uur. Helaas hebben we vanaf Schiphol al vertraging, hier zit ik dus langer te wachten dan ik had gewild.
Eenmaal aan boord blijkt dat ze me gezellig tussen allemaal kinderen hebben geplaatst. Voor mij maar liefst 4 meisjes waarvan 1 baby, achter mij zitten een broertje en zusje van maximaal 12 jaar en even verderop ontdek ik al snel nog een baby. Fijn, nu maar hopen dat die kids zich een beetje gedeisd houden. Het valt ook gelukkig mee, op een aantal huilbuien na. Eenmaal in Dubai heb ik nog een klein uurtje voor ik aan boord moet aan het volgende vliegtuig. Even opfrissen op de toiletten en een rondje over het vliegveld dan maar. Ik kijk mijn ogen uit, natuurlijk de Arabische kledij, maar ook de winkels zijn imponerend. Een simpele tabakshop lijkt net een parfumwinkel, zo glimt de boel erover. Even verderop ontdek ik een heus parkje, jammer genoeg moet ik toch echt mijn vliegtuig halen, anders was een wandelingetje wel even leuk geweest.

In Dubai gaat het een stuk sneller dan op Schiphol. Ik ben nauwelijks de gate door of we mogen al een boord. De vlucht duurt helaas wel een stuk langer, maar liefst 13 uur op eenzelfde stoel die nauwelijks naar achter kan. Veel slaap krijg ik dan ook niet, maar ik doe mijn genoegen met de vele films en series (community!) die worden aangeboden. Als ontbijt worden er, midden in de nacht, eieren geserveerd. Groot fan ben ik niet, na de eerste happen besluit ik dit ook maar verder niet op te eten. Vermoedelijk heb ik me hiermee een ritje naar de wc bespaart. Door het slaaptekort en weinig eten voel ik me absoluut niet goed. Gelukkig verdwijnt dit gevoel zo gauw we landen en het vlieguig verlaten.

Karlijn begeleidt me naar de trein vanwaar we nog 10 minuten moeten lopen naar het hostel. Onderweg drinken we nog een biertje en kletsen wat bij. Na het tweede biertje voel ik hem al goed en stort ik ook langzaam in. Snel naar ‘huis’, douchen en slapen als een beer.
Vandaag gaan we verder een plan maken voor de komende tijd, aangezien Karlijn momenteel krap bij kas zit is zoekt ze een baantje. Ze is nu bezig met een sollicitatie bij een gezin om de komende week als au pair te werken. Verder doen we het deze dag maar rustig aan, hoewel ik geen erge jetlag heb, ben ik nog behoorlijk loom van de reis. Volgende keer beloof ik spannendere avonturen:)

Liefs uit Sydney!

Mijn gekozen waardering € -