Vrijwilligerswerk wordt vaak gezien als iets ondankbaars, je levert een dienst en krijgt er niets voor terug. Althans, geen geld. Toch moet je er niet zo tegenaan kijken. Zelf ben ik ook begonnen met vrijwilligersklussen, niet omdat ik zo graag mijn diensten gratis uitleen, meer omdat ik inzie dat je er echt wel iets voor terugkrijgt.
Werkervaring
Je doet er werkervaring mee op. Uiteraard is het dan wel handig iets te zoeken wat in lijn ligt met jouw opleiding en werkveld, zodat deze werkervaring ook nog eens relevant is. Je houdt jezelf op dit gebied op de hoogte en geeft je eigen kennis door naar de organisatie waar je de dienst voor levert. Tegelijk heb je kans om je meer te specialiseren en vergroot je je netwerk. Je doet ongetwijfeld leuke contacten op, contacten die in de toekomst misschien wel aan jou denken.
Betrokken
Daarnaast staat het goed op je CV, je laat zien dat je betrokken bent. Werkgevers vinden dit vaak een fijne gedachte, dat je ook om anderen denkt en gemotiveerd bent. Wie tussen 2 banen zit heeft de tijd om vrijwilligerswerk te doen. Een prima tijdsinvulling totdat je een nieuwe baan hebt. Uiteraard moet je niet alleen met deze gedachte in je hoofd vrijwilligerswerk doen. Je moet ook betrokkenheid met de organisatie voelen. Doe je dit niet, dan hou je het werk vermoedelijk niet lang vol.
Uitbreiding kennis
En aangezien het een onbetaalde baan is kun je ook zelf ontdekken wat je in huis hebt. Breid je kennis in je eigen vakgebied uit en ga je meer specialiseren. Zo daag je jezelf ook uit en ontdek je misschien een hele nieuwe weg die je in kunt slaan!
Wil je weten wat ik voor vrijwilligerswerk doe? Dat is te zien op deze pagina, onder het kopje vrijwilligerswerk!