Watersport

Zomer vol met zeilen!

The Ocean RaceFoto: Sailing Energy

Als zeiler kijk ik altijd uit naar de zomer. Dan kan ik weer lekker hele dagen het water op. De afgelopen jaren spendeerde ik het grootste deel van mijn zomers in Libanon, een stukje werk en plezier combineren. Komende zomer reis ik ook weer die kant op om zeilles te geven. Alleen ga ik deze keer niet de hele zomer, want in mijn eigen achtertuin wordt er ook veel gezeild deze zomer. Er staan namelijk twee grote zeilevenementen gepland waar ik als watersport journalist graag bij ben.

Te beginnen met de aankomst van The Ocean Race. Begin juni is de stopover van deze zeilrace om de wereld in Den Haag. Niet voor het eerst, de voorgaande twee edities mochten we ook al genieten van dit zeilfeestje. Beide keren was ik hier natuurlijk bij, de eerste keer in functie, die andere keer als bezoeker. In juni ga ik weer in functie, als journalist. Ideaal aangezien het complete feestje op loopafstand van mijn huis is! Ik kijk ernaar uit om de hele week verhalen te maken met en over de zeilers. Dit doe ik in ieder geval voor de lokale krant en mijn eigen online platform over zeilen, maar ik streef ernaar voor nog meer media te schrijven over deze stopover.

The Ocean Race Den Haag
Tijdens de finish van de race in 2018!

Na The Ocean Race vertrek ik voor een paar weken naar Libanon. Dan mag ik zelf lekker het water op, zeilles geven en waar mogelijk zelf zeilen! En een beetje genieten van het land en mijn vrienden daar natuurlijk. Ik zoek overigens nog iemand die mij komende zomer kan helpen met die zeillessen, geïnteresseerd? Onderaan dit bericht vind je een mini vacature! En hier lees je meer over mijn eerdere avonturen en ervaringen in Libanon.

WK Zeilen in Scheveningen

Begin augustus vlieg ik weer terug naar Nederland voor het volgende grote zeilevenement op Scheveningen. Dan vindt namelijk het WK Zeilen voor olympische klassen plaats. Een ware speeltuin natuurlijk voor mij als watersportjournalist. En wederom in mijn eigen achtertuin, eentje die ik dus echt niet kan missen. Ook hier ga ik lekker veel schrijven over de wedstrijden, de zeilers en alles hieromheen.

Met dat schrijven over die evenementen begin ik nu al. Belangrijk omdat ik merk dat veel mensen om mij heen nog weinig weten over dit evenement. Er zijn zelfs Scheveningers die überhaupt niet weten wat er komende zomer allemaal staat te gebeuren. Ik vind het mooi dat ik hier als journalist een aandeel in kan leveren. Een inkijkje in wat er allemaal komt kijken bij de organisatie van deze evenementen en wat het ook voor impact heeft op Scheveningen, Den Haag en Nederland.

Je begrijpt, ik kijk enorm uit naar deze zomer. Hoewel het mijn tijd in Libanon drastisch verlaagt, vind ik het ook wel lekker om weer eens iets meer in Nederland te zijn gedurende de zomermaanden. Ik zal, als het goed is, voornamelijk aan het werk zijn. Maar ik vind dat dan ook wel het allerleukste werk wat er is!

Naast mijn zomerbaan als zeilinstructeur dan;) Onder deze foto lees je hoe jij komende zomer naast mij kan zitten op deze rib!

Zeilen Libanon

Vacature zeilinstructeur Libanon

Voor de zomer van 2023 is er plaats voor meer zeilinstructeurs op de zeilschool in Libanon. Lijkt het jou wel iets om twee maanden in een bijzonder land zeilles te geven? Lees dan snel verder en neem contact met me op voor meer informatie!

Profiel

  • Je bent minimaal 20 jaar
  • Je beheerst de Engelse taal
  • Frans is handig, maar geen must
  • Je hebt ervaring met zeilen in open bootjes
  • Je bent beschikbaar in juli en augustus 2023

Wat krijg je ervoor terug?

Je vliegtickets worden betaald door de zeilschool. Daarnaast is er een woning beschikbaar en kun je dagelijks in het restaurant van de club eten. Je ontvangt een passend salaris waarmee je goed rond kunt komen tijdens je verblijf.

Je lesdagen zijn op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. In de weekenden geef je privélessen op aanvraag en eens in de twee weken organiseren we een wedstrijd voor de kinderen. Er is veel ruimte voor jouw eigen inbreng tijdens de zeillessen en je bent vrij om extra activiteiten te organiseren. ’s Avonds en op je vrije dagen kun je Libanon gaan ontdekken. Ik kan jou hierin helpen en je rondleiden langs de mooiste plekjes in het land.

Meer informatie

Ben je enthousiast, of wil je nog wat meer informatie? Klik hier en stuur mij direct een mail, ik sta jou graag te woord over Libanon en deze functie.

Mijn gekozen waardering € -