Zelfontwikkeling

Op naar een nog betere versie van mezelf

Helweek from Home editie 2

Over een maand zit mijn tweede Helweek from Home er alweer zo’n beetje op. Voor de eerste Helweek gaf ik me vrij spontaan op. Tijdens de Helweek bedacht ik me al, dit wil ik vaker doen. Ik voelde me de hele week alsof ik de hele wereld aankon dankzij nieuwe inzichten en tools. In 7 dagen was mijn leven veranderd en werd ik een betere versie van mezelf.

Het is ook de slogan van de Helweek: ‘7 dagen die je leven veranderen’. De eerste keer was ik wat sceptisch over die slogan. Geloofde er niet zo in, en ging er dan ook zonder al te veel voorbereiding in. Ik ging wel zien of ik er iets aan zou hebben. Dat ik er zo inging, daar heb ik echt geen spijt van gehad. Overigens gaf de organisatie ook weinig vrij over het programma en de planning, dus had ook weinig om me echt op voor te bereiden.

Van weinig verwachtingen…

Natuurlijk had ik het boek over de Helweek kunnen lezen, maar dit was geen must. Dus leek het me niet nodig. De informatie die we van tevoren kregen, en ik op had geslagen, waren de ‘regels’. Iedere dag moesten we om 5 uur naast ons bed staan en we moesten onze agenda blokken tussen 9 en 11 voor inspiratiesessies. Ik besloot het dus allemaal maar op me af te laten komen, en te zien wat dat weekje me zou brengen.

Het grappige was, ik had niemand in mijn omgeving geïnformeerd over het feit dat ik me had opgegeven voor deze week. Zo spannend vond ik het allemaal niet. En mijn verwachting was dan ook niet erg hoog, niet dat ik er niets van verwachte. Ik hoopte dat het me vooral wat meer sturing zou geven in mijn werk, dat was namelijk waar ik naar zocht.

…naar een betere versie van mezelf

Sinds die eerste week van januari is mijn leven echt veranderd. Niet dat ik een compleet ander persoon ben geworden, maar ben vooral nog meer mezelf. Een betere versie van mezelf durf ik wel te zeggen. Ik heb mezelf namelijk veel beter leren kennen, zelfs nieuwe dingen geleerd over mezelf.

Ik vind het enorm grappig mezelf nu dingen te horen zeggen en zien doen, waar ik eerder best eens een mening over had: Mediteren, ‘veel te zweverig’. Jezelf blootgeven/je hart openen, ‘veel te eng, straks gaan mensen mij hierop aanspreken’. Een uur lang stretchen en bewegen, ‘dat is geen sport, je zweet niet’. Vroeg opstaan (en vroeg naar bed), ‘dat is toch suf’.

De Helweek dwingt je uit je comfort zone te stappen. Bij iedereen ligt die comfort zone ergens anders. Maar ik geloof dat alle 240 deelnemers van januari op een bepaalde manier wel uit hun comfort zone zijn gestapt. Sterker nog, er is zelfs een hele dag aan dit thema gewijd. En ik? Ik stapte er ook uit, tijdens die week had ik het eigenlijk niet eens zo in de gaten. Pas nu, enige tijd later merk ik het verschil.

Waar ik altijd bang was me open te stellen, ‘want stel dat iemand er iets van zegt of, nog erger, daarover wil praten met me’, vind ik het nu veel makkelijker. Zo laat ik me dus veel meer zien, sta sterker in mijn schoenen en handel veel meer naar mijn gevoel. Ik ben een heel stuk gelukkiger, terwijl ik dacht dat ik al onwijs gelukkig was. Zit beter in mijn vel, voel me fit en slaap ook nog eens heerlijk! Ik heb geleerd dat ik de belangrijkste persoon in mijn leven ben, hoe egoïstisch dat ook mag klinken.

Enkele inzichten die ik meenam uit de eerste editie

Heb je wel een tweede Helweek nodig?

Absoluut! Die Helweek is zo’n eye opener voor mij geweest, ik sta nu helemaal open om mezelf nog verder te ontwikkelen. Nog een laagje dieper te gaan. Daarbij kan ik op werkgebied ook nog steeds meer sturing gebruiken, en ook daar helpt zo’n week echt bij.

Omdat het mijn tweede editie wordt, mag ik mezelf best ervaringsdeskundige noemen. Ik krijg dan ook allerlei vragen van mensen die mee gaan doen, of misschien mee willen doen. Ze vragen mij wat ze kunnen verwachten, of hoe ze hun week het beste kunnen inplannen. Mijn advies is vooral om het op je af te laten komen en ook vol overtuiging aan alles meedoen. Het vroege opstaan, de live sessies in de ochtend, de meditaties, de dagafsluitingen en het meekletsen in de community.

Eerste sprekers al bekend!

Zelf ga ik er deze keer wel iets meer voorbereid in. Hoewel de organisatie, ze intussen een beetje kennende, wel weer een nieuwe draai aan de week gaan geven. De eerste sprekers beloven in ieder geval alvast veel goeds!

Wat ik wel echt anders ga doen, is me meer focussen op een specifiek werkdoel die week. Ik ben op de achtergrond namelijk bezig met een heel tof project, de Helweek ga ik in ieder geval alvast gebruiken om daar meer vorm aan te geven.

Doe mee!

Wat ook heel tof is, via mij kun je nu gewoon ook een kaartje kopen voor deze Helweek from Home. Het kost je slechts 20 euro per dag (140 euro totaal dus). En de waarde die je eruit haalt is echt onbetaalbaar. Ik geloof dat zo’n week echt voor iedereen goed is, ook als je in loondienst zit, ook als je kinderen hebt en al helemaal als je het gevoel hebt stil te staan in je leven. Je wordt in ieder geval sowieso niet slechter van een weekje vroeg opstaan, beloofd!

Overtuigd? Klik dan hier en koop direct jouw kaartje!*

Toch nog vragen? Stuur me gerust een mailtje met jouw vraag!

*Dit is een affiliate link, dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer jij via mijn link een ticket bestelt. Jij merkt hier verder niets van, de prijs is namelijk hetzelfde.

Mijn gekozen waardering € -