LibanonPublicaties

Kitesurfen voor Libanon: 80 kilometer binnen 198 minuten

Roba Hamadani 19.8 Beirut Global Sports Challene=ge

Voor Reporters Online interviewde ik de Libanese kitesurfster Roba Hamadani. Zij deed mee met de 19.8 Beirut Global Sport Challenge. Haar challenge: 80 kilometer kiten binnen 198 minuten. De eerste poging mislukte door bemoeienis van de autoriteiten. Kitesurfen Libanon is helaas nog geen alledaagse zaak voor veel inwoners.

Ik belde Roba na die eerste poging, ze had het verhaal zelf al op Instagram gedeeld. Maar ik was natuurlijk nieuwsgierig en wilde van haar persoonlijk horen wat er was gebeurd. Ook vraag ik haar naar het leven in Libanon en of ze er ooit weg wil. Maar mijn eerste vraag was waarom ze meedeed met de challenge. Hiermee open ik het artikel:

“Normaal gesproken sport ik voor mezelf, het is mooi het nu voor het hele land te kunnen doen.” Kitesurfster Roba Hamadani heeft de 19.8 Beirut Global Sports Challenge geaccepteerd. Zij wil binnen 198 minuten van Sidon naar Tyre, in Zuid-Libanon, kiten. Een afstand van ongeveer 80 kilometer.

Lees het hele artikel op Reporters Online

Voor Blendle lezers, klik hier!

De foto’s uit het artikel komen van Elena Kukole en Hmza.mok.

Mijn gekozen waardering € -