Libanon

Werelden van verschil in een klein land

Delta Lloyd Regatta great learning week

30-mei- 2017 | Blog, Watersport

Hello WorldMy paralaxWaardeer dit artikel!Dit artikel las je gratis. Vond je het de moeite waard? Dan kun je jouw waardering laten zien door de auteur een kleine bijdrage te geven. Zo help je onafhankelijke journalistiek in stand te houden. Voor dit formulier is JavaScript nodig; activeer dit in de browser. Ik waardeer met:Selecteer een bedrag€...

Auteur Anke Haadsma | Comments 0 | Tags

Kort maar krachtig tochtje op een oceaanracer

03-december- 2015 | Blog, Watersport

Zondagochtend om 6 uur mijn bed uit, ik lijk wel gek. Toch spring ik praktisch mijn bed uit en wanneer ik een uur later de snelweg richting Breskens op rij, ben ik helemaal wakker. Vandaag is namelijk de dag dat ik met een echte Volvo Ocean Racer mee mag zeilen. Een oude oceaanracer, dat wel....

Auteur Anke Haadsma | Comments 0 | Tags

Over dromen en voorbeeldouders

16-november- 2015 | Blog

REPORTER JOHN DOE Recente berichten Zomer vol met zeilen! Wat als je de hoop verliest? De stekker eruit om weer energie te vinden Hoe Libanese appels in stijl worden gered “Dit was de zwaarste challenge die ik ooit heb volbracht” Categorieen Beiroet 2020 (1) Blog (33) Duurzaam ondernemen (6) Featured (1) Libanon (8) Publicaties (3)...

Auteur Anke Haadsma | Comments 0 | Tags

Deze zomer zeilen in Nederland?

10-maart- 2015 | Blog, Watersport

Voor wie deze zomer plannen heeft om lekker in Nederland op vakantie te gaan, is zeilen een hele goede optie. Lekker aan het water, ’s avonds leuke eettentjes ontdekken en lekker zeilen. Op de Vakantiebeurs zocht ik afgelopen jaar al naar zeilvakantie aanbieders, het gros van deze aanbieders bood zeilvakanties aan in Griekenland en Turkije....

Auteur Anke Haadsma | Comments 0 | Tags

Rondje zeilen om de wereld in 1 dag

15-januari- 2015 | Blog, Watersport

Waardeer dit artikel! Dit artikel las je gratis. Vond je het de moeite waard? Dan kun je jouw waardering laten zien door de auteur een kleine bijdrage te geven. Zo help je onafhankelijke journalistiek in stand te houden. Voor dit formulier is JavaScript nodig; activeer dit in de browser. Ik waardeer met:Selecteer een bedrag€ 1,50€...

Auteur Anke Haadsma | Comments 1 | Tags

Goede voornemens enzo

06-januari- 2015 | Blog

Waardeer dit artikel! Dit artikel las je gratis. Vond je het de moeite waard? Dan kun je jouw waardering laten zien door de auteur een kleine bijdrage te geven. Zo help je onafhankelijke journalistiek in stand te houden. Voor dit formulier is JavaScript nodig; activeer dit in de browser. Ik waardeer met:Selecteer een bedrag€ 1,50€...

Auteur Anke Haadsma | Comments 1 | Tags

Abu Dhabi eerste in Kaapstad

07-november- 2014 | Blog

Abu Dhabi Ocean Racing met schipper Ian Walker pakte nog net de eerste etappezege, Dongfeng finishte slechts 12 minuten later. Het werd een bloedstollende matchrace naar de finish in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad. Schipper Charles Caudrelier van het Chinese Donfeng Race Team kwam nog gevaarlijk dichtbij Walker. Zeker toen deze stil kwam te liggen in een windstil...

Auteur Anke Haadsma | Comments 0 | Tags

Een kat en muis spelletje

27-oktober- 2014 | Blog

De Volvo Ocean Race zit midden in de eerste etappe. Het is reuze spannend, een waar kat- en muisspel. Het valt deze editie niet mee om los te komen van de vloot. De Volvo Ocean Race is nu zo’n twee weken onderweg, en nog steeds hebben de zeilers elkaar in het kielzog. Bij iedere update is...

Auteur Anke Haadsma | Comments 0 | Tags

Volvo Ocean Race, de zwaarste baan ter wereld

06-oktober- 2014 | Blog

Wat je nodig hebt voor een volledig functionerende site.. Het onderstaande moet je persoonlijk hebben of aanvragen, dat kunnen we niet voor je doen. Als je wilt kunnen we wel helpen.Informatie over de werking van deze site en de do's en don'ts  vind je hier!EmailEr zijn standaard geen mailadressen beschikbaar voor deze website, wel een...

Auteur Anke Haadsma | Comments 0 | Tags

HISWA, meer dan een botenbeurs alleen

06-september- 2014 | Blog

Twee maal in het jaar wordt de grootste botenbeurs van Nederland georganiseerd. De droge en de natte, de droge in de RAI in Amsterdam en de natte aan de steigers van de NDSM werf in Amsterdam. Momenteel is de HISWA te water, oftewel de natte, weer in Amsterdam. Sinds kort ben ik als freelancer aan het...

Auteur Anke Haadsma | Comments 0 | Tags

Een kijkje bij mijn vader op het werk

02-augustus- 2014 | Blog

Het is bij veel basisscholen een vast onderdeel, een dagje meekijken bij je vader of moeder op het werk. De basisschool waar ik op zat deed dit niet. Niet dat ik dat erg vond, mijn vader werkte als verzekeringsadviseur bij de bank, een branche waar ik mij altijd weinig in heb geïnteresseerd. Maar afgelopen weekend...

Auteur Anke Haadsma | Comments 0 | Tags

Skutsjeblog, ondergedompeld in een Friese zeilsport

02-augustus- 2014 | Blog

Tijdens de laatste dag van de SKS, het Sintrale Kommisje Skûtsjesilen, mocht ik een dagje mee. Nog nooit had ik me erg geïnteresseerd in het Skûtsjesilen, hier heb ik niet een specifieke reden voor. Ik ben er gewoon nog nooit eerder mee in aanraking geweest, en ergens snap ik dat wel na deze dag. Maar...

Auteur Anke Haadsma | Comments 0 | Tags

Indrukwekkende tocht met de Bark Europa

04-juli- 2014 | Blog

Donderdag 3 juli mocht ik meevaren op een best bijzondere boot. De Europa, een Tall Ship, vierkant getuigd en met maar liefst 3 masten. Leentje Toering is directeur van Rederij Bark Europa, zij was er ook tijdens de Delta Lloyd North Sea Regatta en nodigde mij uit. Een uitnodiging die ik niet af kon slaan....

Auteur Anke Haadsma | Comments 0 | Tags

Maximaal werken, minimaal slapen

26-juni- 2014 | Blog

Begin juni vertrok ik voor een weekendje naar Scheveningen. Niet om lekker aan het strand te liggen om te genieten van het mooie weer, want dat was het. Nee, ik ging hier aan het werk tijdens de Delta Lloyd North Sea Regatta. Dankzij een berichtje op twitter ontmoette ik Hester Ozinga die het mediateam van...

Auteur Anke Haadsma | Comments 0 | Tags

The Ocean Race

Zomer vol met zeilen!

27-maart- 2023 | Watersport

Als zeiler kijk ik altijd uit naar de zomer. Dan kan ik weer lekker hele dagen het water op. De afgelopen jaren spendeerde ik het grootste deel van mijn zomers in Libanon, een stukje werk en plezier combineren. Komende zomer reis ik ook weer die kant op om zeilles te geven. Alleen ga ik deze...

Auteur Anke Haadsma | Comments 0 | Tags

Je droomleven leven

Wat als je de hoop verliest?

09-december- 2022 | Blog

Wat als je de hoop verliest? Het is een vraag die mij heel erg kan beangstigen. De laatste tijd heb ik, al dan niet bewust, veel films, docuseries, podcasts en artikelen geconsumeerd die allemaal wel iets van een zekere hoop bevatten. Zo keek ik op Netflix de serie Captains, helemaal in lijn met het WK...

Auteur Anke Haadsma | Comments 0 | Tags

Freelance journalist Anke Haadsma

De stekker eruit om weer energie te vinden

24-oktober- 2022 | Blog, Featured

Deze zomer besloot ik de stekker uit mijn bedrijf te trekken. Het liep niet, en energie kreeg ik er toch niet van. Inmiddels ben ik mijn journalistieke praktijk weer aan het opbouwen, een vak waar ik veel meer energie van krijg. En waar ik ook gewoon goed in ben.

Auteur Anke Haadsma | Comments 0 | Tags

Libanese appels WATA Brewery

Hoe Libanese appels in stijl worden gered

21-oktober- 2022 | Libanon, Publicaties

Met Soha Frem praat ik over de rol die de Libanese appels in haar leven spelen. Hiermee hoopt ze een betere toekomst voor zichzelf en haar kinderen op te bouwen.

Auteur Anke Haadsma | Comments 0 | Tags

Windsurfen Libanon

“Dit was de zwaarste challenge die ik ooit heb volbracht”

06-oktober- 2022 | Libanon, Publicaties

Voor Reporters Online interviewde ik Jad Ghosn, hij legde al windsurfend 198 kilometer af. Hier deed hij 8 uur over. Na afloop noemt de sportman direct dat het de zwaarste challenge is die hij ooit heeft volbracht. Ik spreek hem over de challenge, zijn eenzame tocht op de plank langs de kust van Libanon. De...

Auteur Anke Haadsma | Comments 0 | Tags

Roba Hamadani 19.8 Beirut Global Sports Challene=ge

Kitesurfen voor Libanon: 80 kilometer binnen 198 minuten

01-oktober- 2022 | Libanon, Publicaties

Voor Reporters Online interviewde ik de Libanese kitesurfster Roba Hamadani. Zij deed mee met de 19.8 Beirut Global Sport Challenge. Haar challenge: 80 kilometer kiten binnen 198 minuten. De eerste poging mislukte door bemoeienis van de autoriteiten. Kitesurfen Libanon is helaas nog geen alledaagse zaak voor veel inwoners. Ik belde Roba na die eerste poging,...

Auteur Anke Haadsma | Comments 0 | Tags

Mijn gekozen waardering € -