Zelfontwikkeling

Als je nog 60 dagen te leven hebt

Je droomleven leven

Op onderstaande foto ben ik echt helemaal in mijn element. Ik sta hier namelijk op één van mijn favoriete plekken in de wereld. De zon staat net verkeerd om mijn gezicht te zien, maar geloof me, ik straal hier als een gek! Natuurlijk helpt het mee dat ik hier op de schaatsen sta, toch één van mijn favoriete sporten. Maar ook straal ik omdat mijn droomleven ineens zo ontzettend dichtbij me lijkt te zijn.

Onderdeel van mijn droomleven, het huis dat op dit punt van het meer staat.
Stralend op een belangrijke plek uit mijn droomleven

Voordat ik je vertel waarom dit nu één van mijn favoriete plekken op de wereld is en hoe mijn droomleven eruit ziet, gaan we even terug naar begin januari. Ik deed mee aan de Helweek from Home, een week die mij zo onwijs veel heeft gebracht. Meer daarover lees je in mijn eerdere blogs over die Helweek (en more to come!).

Waar ik die week achter kwam, is dat ik al lange tijd stil sta in mijn leven. Wist ik wel, was er ook al mee bezig. Maar de handvaten om hier echt stappen mee te maken, die kreeg ik tijdens de Helweek aangereikt. Vervolgens deed ik begin februari nog eens mee met een online event van dezelfde organisatie. Het vrijheid event; Meetings in the world wide web.

Dit event stond geheel in het teken van vrijheid; vrijheid in je werk en in je leven. Waar ik dacht tijdens de Helweek al voldoende handvaten te hebben ontvangen om mijn leven (voor nu) verder in te vullen, kwam ik dit weekend tot nog dieper gaande conclusies.

“Dit is toch wat ik wilde?”

Tijdens de Helweek wist ik mijn ideeën voor mijn eigen bedrijf eindelijk in een vorm te gieten zodat ik deze ook daadwerkelijk kon lanceren. Ik lanceerde Breeze Communicatie, communiceerde dit naar mijn zakelijke netwerk en sprak al met potentiële klanten. Maar al snel merkte ik dat mijn energie om verder te bouwen aan mijn nieuwe bedrijf op was. Gek, dit was toch wat ik wilde?

Ik besloot het ook maar even te laten zijn, en werkte gewoon rustig verder. Zowel aan als in mijn bedrijf. Probeerde intussen de lessen die ik uit de Helweek had gehaald verder te implementeren in mijn leven. Hoewel mijn werkenergie dus erg laag zat, vond ik in mijn leven wel weer een hele nieuwe energie. Deze zat onwijs hoog waardoor ik allemaal leuke dingen wilde en ook daadwerkelijk ging doen. Ik kies nog meer voor mezelf dan ik hiervoor deed. En ik geniet ervan deze energie ook met anderen te delen.

Mijn droomleven visualiseren

Het vrijheid event kwam dichterbij, ik besloot vanuit hier weer mijn werk energie ook op te zoeken. Dan kon ik na dit weekend namelijk weer vol energie verder bouwen aan mijn bedrijf. Inspirerende sprekers namen het woord en gaven ons als deelnemer verschillende opdrachten. Meerdere keren mochten we nadenken over ons droomleven, we kregen praktische handvaten om dat droomleven in te vullen.

Beter leren onderhandelen, je financiën op orde hebben, allemaal zaken waardoor veel mensen toch stil blijven staan.

Waardevol en inspirerend, er ontstonden weer allerlei ideeën in mijn hoofd voor mijn bedrijf. Ik keek op zaterdag al uit naar de maandag om die ideeën verder uit te werken en te implementeren. Tot de zondag, daar gingen we nog eens dieper in op ons droomleven. Van Jeroen Tokmetzis kregen we de vraag: ‘wat zou je doen als je nog maar 60 dagen te leven hebt?’. Het is natuurlijk een absurde vraag, want op dat moment maakt je werk niets meer uit en ga je, althans ik, vooral genieten van mijn leven nu en de mensen om me heen.

Van ‘nog 60 dagen te leven’ naar een 5-jaar plan

Later die dag werd er nog even teruggegrepen op die vraag, maar in plaats van 60 dagen, kregen we iets langer te leven. We mochten opschrijven wat we de komende vijf jaar wilden bereiken. Met daarnaast ook een drie jaar en een jaarplan. Dat vijfjaren plan die ik vervolgens formuleerde, verraste mij een beetje. Veel van de dingen die ik nu doe, en nu belangrijk lijk te vinden, komen over vijf jaar helemaal niet terug in die plannen. Wat ik namelijk opschreef:

“Over vijf jaar draait mijn bedrijf helemaal online en haal ik er nagenoeg een passief inkomen uit. Hiervoor werk ik zelf misschien nog één dag per week aan het bedrijf. De rest van de week hou ik me bezig met het inspireren van anderen om meer te halen uit sport en bewegen. En iedereen die zegt sporten niet leuk te vinden, bewijs ik graag het tegendeel. Ik woon nog steeds op Scheveningen, maar heb daarnaast ook een vaste standplaats in Libanon én in Giethoorn.”

Die ‘standplaats’ in Giethoorn slaat helemaal terug op de foto aan het begin van deze blog. Hier sta ik namelijk bij mijn droomhuis in Giethoorn. Aan het meer waar ik al zoveel uren heb gespendeerd in mijn leven. Hier leerde ik zeilen, windsurfen en schaatsen, maakte ik vrienden voor het leven en nam ook afscheid van mijn opa. Dat meer, ’t Wiede, betekent alles voor mij.

En hoewel ik graag nog alle andere plekken van de wereld ontdek in mijn leven, geloof ik niet dat er een plek op de wereld is die het gaat winnen van dit voor mij hele speciale plekje.

Dat ik over vijf jaar drie huizen zou bezitten, is nogal een statement. Ik kan op dit moment nog niet eens één huis kopen, dus over vijf jaar maar liefst drie huizen te bezitten (of te huren), is nogal wat. Maar ik blijf dromen, en vanaf nu werk ik wel rustig toe naar die droom. Om te beginnen met het uitbouwen van mijn bedrijf tot een complete online business. En op Instagram ga ik jullie nog meer inspireren om ook lekker te bewegen en sporten!


Ook werken naar jouw droomleven?

Ps: Heb jij ook het gevoel dat je stil staat, of denk je dat je nog meer uit je leven kunt halen? De Helweek from Home kan je hier enorm bij helpen. Van 4 t/m 11 april organiseert Meetings in the Sun weer zo’n online Helweek. Ik ben er sowieso weer bij, doe je ook mee? Klik hier voor een ticket!*

Ik stapte begin januari zonder al te veel voorbereiding in, in deze week. Anderen deden mee met de intentie daadwerkelijk iets te veranderen in hun leven. Iedereen werkte aan eigen projecten gedurende de week, van werk tot privé. Ondernemers, ouders en mensen in loondienst sloten aan. De Helweek from Home is echt voor iedereen, stort je er vol in en je haalt er zoveel uit. Wie weet leef jij binnenkort ook toe naar jouw droomleven. Het fijne is dat je het vanuit huis doet, lekker laagdrempelig en je kunt je eigen agenda er gewoon naast houden.

*Dit is een affiliate link, dit betekent dat ik een commissie krijg wanneer jij via mijn link een ticket bestelt. Jij merkt hier verder niets van, de prijs is namelijk hetzelfde.

Mijn gekozen waardering € -