Zelfontwikkeling

Sportieve challenge: Elke dag terras of elke dag sporten?

Mei challenge

Iedere maand een challenge, het gaat me redelijk af. Na een maand complimenten uitdelen, vond ik het deze maand weer tijd voor een sportieve challenge. Lees hieronder hoe deze challenge er precies uitziet, en waarom ik nu voor deze heb gekozen.

Dat het versoepelen van maatregelen spannend is, dat snap ik. Dat het onwijs moeilijk is te bepalen hoe je slim kunt versoepelen, dat snap ik ook. En het is zo makkelijk kritiek te hebben op de besluiten die vervolgens gemaakt worden.

Het afgelopen jaar heb ik me vooral steeds neergelegd bij de maatregelen. Natuurlijk zocht ik ook best eens de randjes op, vond ik de maatregelen echt niet altijd leuk en wil ik ook gewoon graag weer terug naar normaal. Maar nog liever wil ik dat we weer teruggaan naar een gezonde samenleving, het liefst zonder corona, en anders eentje waarin we dit gekke virus onder controle hebben.

Terras weer open!

Protesteren tegen de corona maatregelen vind ik echt onzin, ze worden met een duidelijke reden gemaakt. En ik dacht ook steeds dat de regering continu weloverwogen keuzes maakte. Totdat de meest recente versoepelingen bekend werden gemaakt. In eerste instantie sprong ik een gat in de lucht, we mogen namelijk het terras weer op. Doei sociaal isolement, hallo oude kroegvrienden!

Snel keek ik verder naar de andere versoepelingen. Want als we weer met zijn allen op het terras mogen zitten, dan moeten we toch ook weer meer kunnen sporten? Helaas, de sport moest nog een maand wachten op mogelijke versoepelingen. Vind ik gek, we mogen wel met zijn allen bier en bitterballen nuttigen op het terras, maar werken aan onze gezondheid mag niet.

Jezelf blijven motiveren

Natuurlijk is dit erg overdreven, want er zijn echt veel mogelijkheden om te blijven sporten. Maar dit stimuleert natuurlijk niet erg. Veel mensen om mij heen hoor ik zeggen: ‘als de sportschool weer opengaat, dan ga ik er weer volle bak tegenaan’, ‘ik vind hardlopen niet leuk, dus er zijn zo weinig opties voor mij nu’, ‘ik mis groepslessen, want ik heb gewon andere mensen nodig om te gaan sporten’. Ik snap al die opmerkingen, het is ook lastig jezelf te blijven motiveren. Thuis in je eentje een workout doen, daar vind ik dan ook echt niets aan.

Dat er nu weer naar buiten kwam dat nieuwe versoepelingen zijn uitgesteld, dat maakte me echt even kwaad. Dit betekent namelijk nog geen nieuwe versoepelingen in de sport. Dus we moeten onszelf blijven motiveren om in beweging te komen. En dan dus ook verder te lopen dan alleen naar het terras. Nogmaals, ik snap waarom het niet kan. De cijfers stijgen weer, het virus is nog lang niet onder controle. Het is logisch dat we niet te veel tegelijk moeten willen. Maar waarom dan toch niet de sport, het meest gezonde dat je kunt doen nu, versoepelen?

Longboarden Scheveningen
Een half uur longboarden, telt ook als sportieve challenge!

Sportieve challenge in mei

Mijn frustratie is duidelijk, ik wil dat iedereen weer lekker kan sporten. Daarom ga ik deze maand iedere dag minimaal een half uur sporten. Dat is mijn challenge voor mei. En ik daag je uit mee te doen. Want samen sporten is toch veel leuker?

Natuurlijk zorg ik voor een goede verdeling van mijn sportactiviteiten gedurende de week, ik wil tenslotte niets overbelasten of gekke blessures krijgen. Met gemiddeld drie dagen in de week conditietraining, drie dagen in de week krachttraining en een dag actief herstel met een yogales, stevige wandeling of een rondje op het longboard, zorg ik voor voldoende afwisseling.

Ga jij meedoen met deze challenge, maar heb je wel een beetje motivatie nodig? Iedere week maak ik een nieuw schema met mijn sportactiviteiten. Vul hieronder jouw naam en email in, dan stuur ik jou deze ook op. Inclusief tips en motivatie!

Mei challenge: iedere dag terras of iedere dag sporten?

Heb jij een beetje inspiratie en motivatie nodig om iedere dag een half uur te sporten? Ik mail je in mei iedere week mijn schema inclusief handige tips!

 

Mijn gekozen waardering € -