Watersport

Volvo Ocean Race, de zwaarste baan ter wereld

Het grootste internationale sportevenement is begonnen in Alicante. De Volvo Ocean Race, een heftige zeilwedstrijd om de wereld. Een sportevenement waar menig sporter alleen van kan dromen, of eigenlijk van zou moeten dromen. Slechts een beperkte groep zeilers zal ooit de kans krijgen om er deel van uit te maken. ‘Avontuur, zeilen en winnen’ zijn factoren waarom zeilers mee willen doen. Toch wordt er ook gewaarschuwd voor de vele gevaren en minder leuke factoren in deze ultieme zeilwedstrijd. Een zeilwedstrijd die afgelopen zaterdag begon met de in-port race in Allicante.

Brunel vierde tijdens in-port race

De in-port race werd gewonnen door het Amerikaanse team Alvimedica, het jongste team dat meevaart. Vlak achter hun eindigde team Abu Dhabi, het team met de meeste Volvo Ocean Race ervaring aan boord. Derde werd het Spaanse team Mapfre, zij schreven zich als een van de laatsten in voor de Volvo Ocean Race en hebben nog maar weinig getraind. Bouwe Bekking eindigde hierachter op een vierde plaats. Zelf is hij tevreden over zijn prestaties deze dag, na een gemiddelde start wist team Brunel op te klimmen naar een vierde plaats. “We hebben tijdens de trainingen vooral de focus gelegd op de off-shore race, minder op de in-port races”, verklaart Bekking. Komende zaterdag om 14.00 uur start dan de eerste etappe naar Kaapstad. Een etappe van ruim 6000 mijl waar de teams naar schatting zo’n 3 a 4 weken over zullen doen. Hierna kan de eerste balans worden opgemaakt, welk team heeft de beste voorbereiding genoten.. Lees verder

Het hele artikel is te lezen op onder andere Blendle voor €0,28. Door hier een account aan te maken ontvang je gratis €2,50 en lees je het artikel dus eigenlijk gratis. Vooral doen dus!

Uitslagen en video

1. Team Alvimedia 14:52:02 – 1pt

2. Abu Dhabi Ocean Racing 14:52:07 – 2pts

3. MAPFRE 14:52:27 – 3pts

4. Team Brunel 14:52:48 – 4pts

5. Dongfeng Race Team 14:53:14 – 5pts

6. Team SCA 14:53:51 – 6pts

7. Team Vestas Wind 14:55:24 – 7pts

Bekijk hier de in-port race terug

Mijn gekozen waardering € -